کاربرد تولوئن

تولوئن چیست

خرید تولوئن


کاربرد تولوئن

تولوئن چیست و کاربرد تولوئن:

تولوئن که با اسامی دیگری همچون فنیل متان و انیسن نیز نام برده می شود از دسته هیدروکربن‌های آروماتیک به شمار می رود. فرمول شیمیایی این ماده C6H5CH3 است و به میزان بسیار کمی به صورت طبیعی در قطران زغال سنگ یافت می شود. این ماده ظاهری شبیه به یک مایع بی رنگ دارد که بوی آن شبیه به تینر است. دمای ذوب آن 95- درجه سانتی گراد و دمای جوش آن 110 درجه سانتی گراد است. این ماده جایگزین تک مشتقات بنزن است. متیل بنزن غالبا به عنوان مواد اولیه شیمیایی صنایع و به عنوان یک حلال بکار می‌رود.

در مورد تاریخچه کشف این ترکیب باید گفت: نخستین بار در سال 1837 از تقطیر روغن کاج به دست یک شیمیدان لهستانی به نام فلیپ والتر کشف شد.


کاربرد تولوئن:

مهمترین و اساسی ترین کاربرد تولوئن کاربرد آن به عنوان ماده پیشرو و اولیه در تولید بنزن است. استفاده دیگر آن به این صورت است که با افزودن این ماده در ترکیب بنزن و زایلن ترکیبی به نام تولوئن-دییزوسایانید ساخت می شود که کاربرد وسیع در صنایع شیمیایی دارد به عنوان نمونه این ترکیب، ماده اصلی تولید فوم‌های پلی اورتان است، از دیگر مصارف تولوئن، استفاده از این ماده در ساخت تی ان تی و سنتز تعداد زیادی از داروها است. این ماده در ضمن به عنوان تقویت کننده اکتان سوخت خودروهای بنزینی موتور احتراق داخلی به کار می رود. در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی . تولوئن کاربرد بسیار زیادی در صنایع پلاستیک سازی دارد. از دیگر مصارف این ماده در صنعت رنگرزی و ساخت و تولید انواع رنگ می توان نام برد.

تفاوت بین بنزن و تولوئن

بنزن یک هیدروکربن معطر با فرمول مولکولی C 6 H 6 است در حالی که تولوئن یک مشتق بنزن با فرمول مولکولی C 7 H 8 است. تفاوت کلیدی بین بنزن و تولوئن ساختار آنها است. تولوئن دارای یک گروه متیل است که به حلقه بنزن متصل است در حالی که بنزن هیچ گروه متیل متصلی ندارد.
این تفاوت ساختاری منجر به تفاوت های مختلفی در واکنش پذیری و کاربرد آنها شده است. به عنوان مثال، بنزن نسبت به تولوئن واکنش پذیری بالایی دارد.


بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *